TORNA EL POSTGRAU D’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

 

Després de l’èxit de la primera edició tornem a la carrega amb el Postgrau d’Economia Social i Solidària de la UAB a Sabadell que impulsem des del Teler Cooperatiu / Ateneu Cooperatiu, la UAB, la FAS i l’Ajuntament de Sabadell. Aquesta segona edició amplia el número de places i crea nous espais d’aprenentatge i debat a la Universitat en forma de workshops.

La matrícula està oberta fins el 16 de desembre de 2018, pots inscriure’t aquí.


 

DADES D’INTERÈS. QUAN I ON.

Aquesta segona edició del Postgrau en Economia Social i Solidària: Desenvolupament Local, Cooperativisme i Transformació Social a Sabadell, serà presencial i es realitzarà des del gener al juliol del 2019, els dimecres a la tarda al Campus d’Empresa i Tecnologia de la UAB de Sabadell.

El postgrau també manté tres dissabtes de docència i visita a experiències de l’Economia Solidària en altres ciutats i una sortida de tres dies al mes de maig.

A més, amb l’objectiu de seguir teixint una xarxa de complicitats entre col·laboradors, professorat, entitats i universitats s’incorporen tres jornades de treball i formació obertes a les entitats de l’Economia Solidària, professorat universitari i tècnics municipals. Aquestes jornades giraran entorn els tres eixos següents: el desenvolupament local, la transició ecològica i la innovació tecnològica.
 

PER QUÈ UN POSTGRAU EN ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA? QUINS SÓN ELS OBJECTIUS?

El Postgrau en Economia Social Solidària és una proposta formativa que busca donar resposta a la necessitat d’especialització educativa entorn un sector que està prenent força progressivament i alhora donar cobertura a les necessitats del teixit socioeconòmic del territori.

L’objectiu principal del postgrau és construir un marc d’aprenentatge i debat al voltant d’aquest model econòmic a la vegada que es formen a professionals qualificats en aquest sector, demandats per part de les organitzacions, administracions públiques i el teixit associatiu.

COM SORGEIX AQUEST POSTGRAU? QUINS AGENTS ESTÀN IMPLICATS?

Aquest postgrau sorgeix de la cooperació entre l’àmbit universitari (UAB), l’administració local (Ajuntament de Sabadell), el teixit associatiu i societat civil del territori (Teler Cooperatiu). A més a més d’aquestes entitats, compta amb el suport de: la Federació Cooperatives de Treball de Catalunya, Ateneus Cooperatius/programa Aracoop, Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Fundació Seira, Fundació Roca i Galès, Xarxa d’Economia Social-XES i la Fundació Autònoma Solidària-FAS.

La implicació de totes aquestes parts permet que el Postgrau compti amb professorat provinent de l’àmbit universitari, però també d’entitats i col·lectius especialitzats en l’Economia Social i Solidària.
 

A QUINS PERFILS S’ADREÇA AQUEST POSTGRAU?

El Postgrau en Economia Social Solidària es planteja com una eina especialment adreçada a persones que ja estiguin participant en cooperatives, entitats de l’ESS o del teixit social, o vulguin impulsar algún projecte en aquesta línia. També persones que des d’administracions públiques o des d’altres espais institucionals participen en àmbits vinculats amb l’ESS i volen eines concretes per aplicar en el seu lloc de treball així com a graduats universitaris que busquin una especialització.

Aquesta segona edició amplia fins a 30 el número de places i el requisit d’accés és tenir un títol universitari d’un mínim de 180 crèdits ECTS o equivalent. En casos justificats també es pot permetre l’accés d’estudiants no titulats amb demostrada experiència professional i vinculació a l’Economia Social i Solidària per poder optar a un certificat d’assistència.

ÈXIT I VALORACIÓ DE LA PRIMERA EDICIÓ

Vint-i-cinc alumnes van cursar el 1r Postgrau en Economia Social i Solidària de la UAB. El conjunt de l’alumnat va valorar molt positivament aquesta experiència que es va cloure el passat juliol amb l’exposició dels Treballs Finals de Postgrau de primer nivell, diversos d’ells finalistes als premis AraCoop. Treballs que amb una molt bona base teòrica despleguen propostes i projectes d’importància estratègica per l’Economia Social i Soldiària (en habitatge, alimentació, vellesa, impuls de projectes, xarxes comunitàries, memòria cooperativa,…).
 

MÉS INFORMACIÓ I CONTACTE

Per qualsevol aclariment podeu escriure a la Gloria Estapé Dubreuil (gloria.estape@uab.cat), la Rosa García Hernández (rosa.garcia.hernandez@uab.cat) o a l’Eudald Griera (eudald@telercooperatiu.org) o trucar-nos al 661977185 (Eudald).