Obertes les inscripcions de la 5a edició

Inici del curs el 24 de novembre!

El Postgrau en Economia Social i Solidària de la UAB arriba a la seva 5a edició, consolidant així aquesta proposta formativa impulsada i coordinada conjuntament des de la universitat i el moviment cooperatiu.

En constant evolució i incorporació de millores enguany, el postgrau manté l’estructura acadèmica i d’activitats dels anys anteriors però fent un esforç especial per a transversalitzar i aprofundir en temàtiques i debats claus en l’Economia Social i Solidària com l’impuls d’ecosistemes i pols cooperatius, la transició ecològica i la Sobirania alimentària, l’economia feminista, les polítiques públiques de promoció de l’ESS o les eines de gestió de projectes i de finançament.

DADES D’INTERÈS. QUAN I ON.

Aquesta segona edició del Postgrau en Economia Social i Solidària: Desenvolupament Local, Cooperativisme i Transformació Social a Sabadell, serà presencial i es realitzarà des del novembre al juliol del 2020, els dimecres a la tarda al Campus d’Empresa i Tecnologia de la UAB de Sabadell.

El postgrau també manté tres dissabtes de docència i visita a experiències de l’Economia Solidària en altres ciutats i una sortida de tres dies al mes de maig.

A més, amb l’objectiu de seguir teixint una xarxa de complicitats entre col·laboradors, professorat, entitats i universitats s’incorporen tres jornades de treball i formació obertes a les entitats de l’Economia Solidària, professorat universitari i tècnics municipals. Aquestes jornades giraran entorn els tres eixos següents: el desenvolupament local, la transició ecològica i la innovació tecnològica.

METODOLOGIA I OBJECTIUS.

És per aquest motiu que el postgrau segueix una metodologia innovadora, i s’estructura seguint el fil del disseny i posada en marxa d’un projecte nou, o d’una vessant nova d’un projecte ja existent.

Aquesta metodologia aposta per resseguir els elements claus de l’Economia Social i Solidària aportant alhora un marc teòric per a l’anàlisi del context, la idoneïtat i potencialitat de les propostes, la teoria aplicada necessària per a un desenvolupament integral dels projectes, i la pràctica per concretar i materialitzar les propostes.

En tant que proposta formativa, es planteja com a facilitadora d’eines i coneixements arrelats al territori, oferint a l’hora un acompanyament especialitzat i personalitzat.

Objectius

Aportar un ampli camp teòric i analític crític sobre el context actual que faciliti:

– La creativitat i el foment de projectes dins el marc de l’Economia Social i Solidària.

– La recerca acadèmica i la investigació en aquest àmbit.

– La construcció i implementació de polítiques públiques per afavorir noves formes de desenvolupament socioeconòmic a nivell local.

COM SORGEIX AQUEST POSTGRAU? QUINS AGENTS ESTÀN IMPLICATS?

Aquest postgrau sorgeix de la cooperació entre l’àmbit universitari (UAB), l’administració local (Ajuntament de Sabadell), el teixit associatiu i societat civil del territori (Teler Cooperatiu). A més a més d’aquestes entitats, compta amb el suport de: la Federació Cooperatives de Treball de Catalunya, Ateneus Cooperatius/programa Aracoop, Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Fundació Seira, Fundació Roca i Galès, Xarxa d’Economia Social-XES i la Fundació Autònoma Solidària-FAS.

La implicació de totes aquestes parts permet que el Postgrau compti amb professorat provinent de l’àmbit universitari, però també d’entitats i col·lectius especialitzats en l’Economia Social i Solidària.

MÉS INFORMACIÓ I CONTACTE

A causa d’un atac informàtic el web de la UAB i el seu sistema informàtic no estan actius, per tant per a preinscripcions o dubtes ens podeu escriure als correus de: Rosa.Garcia.Hernandez@uab.cat o a territori@leixida.org