acoopdeformiga és una plataforma que vol apopar-te alternatives de consum a Sabadell i entorns.

TUS SCCL
Servei de Transport i mobilitat
Pg. del Comerç, 64. Sabadell
info@tus.es
93 710 79 51

MÉS INFO

Transport urbà de Sabadell

TUS es va constituir al 1982 per un grup de treballadors agrupats en una cooperativa de treball associat, amb la finalitat d’encarregar-se del servei del transport urbà de Sabadell.

Actualment hi treballen 175 persones, una flota de 64 vehicles, 87 panells d’informació a les parades, 376 parades, i dóna servei a tota la ciutat mitjançant 15 línies de dilluns a dissabte i 6 línies en festius. Transportem 13 milions d’usuaris a l’any. TUS es troba dins el sistema integrat de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Empresa d’economia social

El fet de ser una empresa d’economia social ens facilita col·laborar activament en el teixit social de Sabadell, amb les associacions de veïns, entitats culturals, Festa Major de Sabadell, Festes nadalenques i cavalcada de Reis, Programa Ciutat i Escola, Consell de Solidaritat i Cooperació, SMSS, mitjans de comunicació i iniciatives ciutadanes.

Som un model d’empresa cooperativa amb un règim intern d’autogestió, que implica tenir més responsabilitat social i implicació amb el nostre entorn. És per això que un dels valors més importants de la nostra cooperativa està en la implicació dels conductors (la majoria socis i sòcies) i de la resta de treballadors en la seva tasca diària d’oferir un bon servei als sabadellencs i sabadellenques que diàriament utilitzen l’autobús per als seus desplaçaments, i en la integració dels treballadors i la empresa en la nostra ciutat.

CAN CAPABLANCA
Cuina compromesa
C/ Comte Jofre, 30. Sabadell.
restaurantcancapablanca.cat
93 726 81 46 / 633 264 398

MÉS INFO

Cuina de país, de qualitat i a preus ajustats

L’espai de cuina i cultura de Can Capablanca és un bar restaurant en el que oferim una àmplia gamma de productes amb identitat pròpia, de qualitat, de temporada i a preus ajustats. Un espai de proximitat i que permet gaudir de bon beure i bona teca en un ambient desenfadat, còmode i de proximitat.

CIPO
Serveis socials
C/ Himàlaia, 41-59. Sabadell
https://cipo.cat/es/
93 723 35 99

MÉS INFO
CIPO és una cooperativa de Sabadell que des de l’any 1968 te per missió la integració sòcio-laboral de persones amb discapacitat Intel·lectual o transtorn mental, per mitjà d’un treball i d’una ocupació adaptats al perfil de cada persona.

COOP57
Serveis financers ètics
C/ Premià, 15, Baixos. Barcelona.
https://coop57.coop/
93 268 29 49

MÉS INFO
Sistema de finances ètiques
Coop57 és un instrument financer que està inserit en un marc més ampli de les finances ètiques i solidàries.
Estem convençudes que hem d’articular un sistema financer ètic que pugui oferir el major número de respostes possibles a les diferents necessitats financeres de la ciutadania i l’economia social i solidària. Per aquest motiu treballem en xarxa amb altres entitats emmarcades dins del moviment de les finances ètiques.

Treball en xarxa

Coop57 treballa en xarxa amb altres entitats, xarxes i federacions per articular estratègies de construcció conjunta de l’economia social i solidària amb les que promouen la intercooperació i la creació de mercat social per una construcció integral i alternativa del cicle econòmic dins les lògiques de l’economia social i solidària.

FIARE BANCA ÈTICA
Banc Cooperatiu Europeu
Carrer Casp 43, baixos BCN
www.fiarebancaetica.coop/git/valles
669 254 957

MÉS INFO

Som les sòcies i socis actius de Fiare Banca Etica que amb el nostre compromís voluntari donem vida als Grups d’Iniciativa Territorial (GIT). Participem en el desenvolupament d’una banca transparent i cooperativa al servei d’una economia real i sostenible.

FILIGRANA PRODUCCIONS
Productora Audiovisual
Sabadell
info@filigranaproduccions.com
+34 610 755 624

MÉS INFO

Productora audiovisual amb serveis de producció audiovisual, fotografia i disseny gràfic.

Filigrana Produccions entén la cultura com un pilar fonamental de la societat, com a motor imprescindible per al canvi social. La cultura és moviment, creació, pensament, acció, incidència en el món, construcció i remodelació a la mida del present i de les persones que el viuen.

Filigrana Produccions crea un ventall de sensacions col·lectives transformant el caràcter efímer de la cultura en un producte eclèctic, partint sempre de l’imaginari dels clients.

Especialitats
Casaments
Arts escèniques
Disseny gràfic
Sessions fotogràfiques
Reportatge

MÉS INFO
Activisme i assessorament per la defensa del dret a l’habitatge i en contra dels abusos hipotecaris.

La PAHC de Sabadell (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi som un col∙lectiu que lluita pel dret a l’habitatge digne de totes les persones. El nostre col∙lectiu es va fundar el març del 2011 i des de llavors hem parat centenars de desnonaments, firmat centenars de dacions i ajudat a reallotjar més de dues centes famílies.

Què fem?

Treballem de manera col∙lectiva, gratuïta, i no assistencialista per aturar desnonaments (ja siguin d’hipoteca, de lloguer o d’ocupació), per poder negociar amb els bancs dacions en pagament o per canviar les lleis d’habitatge.

També alliberem blocs de manera col∙lectiva dins la campanya d’obra social de la PAH i oferim assessorament per ocupar per a què ningú es quedi al carrer.

 • ­ No pots pagar l’hipoteca?
 • ­ No pots pagar el lloguer?
 • ­ Has ocupat un pis i no saps que fer?
 • ­ Et volen desnonar?

Si tens qualsevol problema relacionat amb el dret a l’habitatge vine a les nostres assemblees.

EL RODAL
Botiga agroecològica
C/ La Unió, 46. Sabadell
elrodal@elrodal.coop
+34 635 291 978

MÉS INFO

La botiga agroecològica cooperativa de Sabadell. 

El Rodal, més facilitats per a les famílies, més sortida per a les productores.

El Rodal es basa en els principis de l’agroecologia, cooperatius, per tal de facilitar el que necessiten les famílies i respondre a les necessitats dels proveïdors, apostant per la sobirania alimentària i l’economia solidària.

SABACIRC
Cultura i circ.
La Caserna. Sabadell.
sabacirc@gmail.com
+34 616 315 882

MÉS INFO
Projecte unificador per visualitzar l’art escènic a tots els barris de Sabadell.

Sabacirc és un projecte de ciutat, unificador i integrador de tota la diversitat cultural i social que existeix a la ciutat de Sabadell, conscients de que tenim un gran potencial humà i per això creiem que integrant-ho pot crèixer en qualitat.
Aquest projecte pretén recollir totes les sinergies de la ciutat, associacions , empreses , institucions, voluntaris, escolars, families, voluntaris, barris.

També volem destacar que el projecte va en la línia de l’aposta cultural de La Fàbrica de Creació de les Arts del Circ, ja que es tracta d’un centre de creació i per tant les companyies podran trobar una plataforma d’exibició fora de les propies instal·lacions, la qual cosa permetrà als ciutadans gaudir de les creacions mes enllà de l’Estruch.

Es preten que el ciutadans visquin el Festival com a molt seu, que el circ sigui un nexe d’unio, de comunicació i d’intercanvi entre els ciutadans, els comerços, l’hosteleria…

Algunes activitats
 • Tallers de Circ social, Tallers d’emocions a traves del clown.Tallers de clown.
 • Desenvolupem projectes d’integració social amb el departament de benestar i familia de la generalitat de Catalunya.
 • Realitzem talelrs de integració escolar i familiar amb l’Ajuntament de Sabadell, amb el programa Tandem Familia i EScola.
 • Organitzem i hem creat al projecte Festival de Circ Social de SAbadell.
 • Executem el projecte d’integració social al Barri Nord de Sabadell:  FLAMENCIRC.
 • Pariticpem en campanyes de divulgació mitjançant les accions de carrer i els personatges.
 • Espectacles per a public familiar.  Espectacles i accions de Carrer itinerants.
MÉS INFO

Pel canvi de model energètic

Som una cooperativa que ens dediquem a la instal·lació i manteniment d’energies renovables, la realització dels corresponents projectes d’enginyeria, i a l’assessorament energètic. Treballem per un canvi de model energètic sostenible i just, que estigui basat en energies renovables, en la generació distribuïda i en posar la producció d’energia a mans de la ciutadania i que respongui, en la mesura del possible, a les seves necessitats.

Energies renovables

La nostra activitat principal és la realització d’instal·lacions solars fotovoltaiques per a l’autoconsum i el manteniment d’instal·lacions d’energia solar tèrmica. A més, també realitzem instal·lacions d’aerotèrmia, biomassa i la implementació del reaprofitament i tractament d’aigües.

Projectes d’enginyeria

Elaborem projectes executius, estudis previs, direcció d’obra i tràmits amb les administracions, garantitzant el cumpliment de la normativa.

Assessorament energètic

Fem també assessorament energètic a fi de millorar l’eficiència i l’estalvi, tant econòmic com mediambientalment.

SOM ENERGIA
Electricitat 100% renovable
Catalunya. Sabadell.
sabadell@somenergia.coop
www.somenergia.coop

MÉS INFO

Cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre.

Som Energia té com a objectiu la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable, d’una forma totalment compromesa per a impulsar el canvi del model energètic actual i per assolir un model 100% renovable.

Producció
Produïm energia elèctrica en instal·lacions de generació a partir de fonts renovables (sol, vent, biogàs, biomassa, etc.), finançades amb aportacions econòmiques voluntàries dels socis.

Transport Distribució

La xarxa de transport (Alta tensió, propietat de REE) i de la xarxa de distribució (Baixa tensió, propietat de les empreses distribuïdores) formen part del mercat elèctric regulat on no hi actua la cooperativa.

Comercialització

Gestionem, comprem i facturem l’electricitat que usen els socis i sòcies que han volgut contractar-nos com a comercialitzadora d’electricitat verda, segons els certificats de garantia d’origen (CNMC). Socis particulars i empreses poden contractar la llum amb nosaltres sense haver de fer canvis tècnics a la instal·lació.

SOM MOBILITAT
Mobilitat elèctrica.
Catalunya. Sabadell.
info@sommobilitat.coop
www.sommobilitat.coop

MÉS INFO

Transport i mobilitat sostenible

Som Mobilitat vol impulsar els desplaçaments d’un mode més sostenible, reduïnt la contaminació del medi ambient i el número de vehicles acumulats a les nostres ciutats.

Per això la seva activitat es centra en:

 1. Dissenyar, produir i finançar nous serveis i productes tecnològics
 2. Treballar en xarxa amb altres cooperatives
 3. Contribuir i facilitar la creació de comunitats i noves cooperatives fora de Catalunya
 4. Contribuir a la creació de grups locals i al finançament de projectes locals
 5. Implicar els organismes públics

Sempre en base als sis principis fundacionals:

 1. Mobilitat. Ampliem les alternatives en transport sostenible
 2. Comunitat. Construïm junts altres opcions de mobilitat
 3. Sostenibilitat. Apostem per una mobilitat menys contaminant
 4. Ciutat. Compartim vehicles i reduïm el nombre de cotxes
 5. Qualitat. Millorem la qualitat de l’aire de les ciutats
 6. Estalvi. Reduïm despeses en la mobilitat individual

EL TALLARET
Casal Popular de La Creu Alta
Creu Alta. Sabadell.
casaltallaret@gmail.com
www.eltallaret.cat/

MÉS INFO

El Casal Popular de La Creu Alta El Tallaret és una entitat creada en el marc del projecte per a aconseguir la cessió de la fàbrica abandonada de Cal Balsach per a un ús autogestionat per les persones i entitats de La Creu Alta.

– Naixem per esdevenir una entitat amb vida pròpia, capaç de generar alternatives al barri i amb un punt de vista crític i transformador.

– Entenem la participació com una eina de transformació, per això fomentem un model participatiu i assembleari, en el que tothom pugui implicar-s’hi.  Els socis i sòcies del casal conformen l’assemblea, un espai de decisió, aprenentatge i complicitats compartides.

– Volem esdevenir un espai (físic i social) on poder desenvolupar amb llibertat activitats culturals, educatives, reivindicatives i transformadores, que aportin el nostre gra de sorra per a una societat més justa i solidària.

– Volem ser una eina al servei de les entitats del barri, motor inqüestionable del projecte i patrimoni històric que cal preservar i fomentar. Per això, El Tallaret neix al servei de les entitats impulsores. Sense el teixit associatiu no s’entendria El Tallaret; i amb El Tallaret el teixit associatiu disposa d’un espai i col·lectiu immillorable.

– Ens sentim hereus de la tradició associativa al nostre barri i país. Per això volem fomentar un associacionisme crític i transformador i teixir xarxa amb col·lectius afins de la ciutat, la comarca i d’arreu dels Països Catalans.

 

EL TEIXIT DE LA TERRA
Alimentació
C/ Comte Jofre, 24 ó C/ Dinarès , 1
teixitdelaterra@gmail.com
+34 635 291 978

MÉS INFO

Volem fomentar el consum cooperatiu, ecològic, responsable i de proximitat.

El Teixit de la Terra som una cooperativa de consum constituïda per persones interessades en consumir aliments ecològics, de proximitat i fomentant un model  just i agroecològic. Ens organitzem de forma assembleària. Actualment tenim 2 locals a Sabadell: un a La Quartera (C/Comte Jofre, 24) i l’altre a La Creu Alta (C/Dinarès, 1).

Apropa’t a conèixer-nos.

TRACTA’M
Fisioterapia. Servei de salut.
Vallès i Barcelona.
info@tractamcoop.cat
+34 669 076 241

MÉS INFO

Serveis de salut i fisioterapia.

Tracta’m neix amb l’objectiu de crear un projecte on la prioritat és l’atenció personalitzada, directa, amb una visió global de la persona i el seu entorn.

Estem dins de l’economia social i solidària, entenent la realitat econòmica i social en la que estem vivint. Volem donar facilitats a l’hora d’accedir a aquest servei sanitari amb tarifes assequibles per a tothom, sense perjudicar la qualitat del servei, tant a nivell professional com personal.

Entitats i col·laboradors