Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental

El Teler Cooperatiu i altres entitats de l’economia social i administració pública ens hem unit per a desplegar en xarxa i amb complicitats amb el territori l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental.

L’Ateneu està orientat al foment, enfortiment i promoció de l’Economia Social i Cooperativa.

L’economia social la configurem un conjunt d’iniciatives socioeconòmiques de propietat col·lectiva arrelades al nostre entorn, democràtiques, responsables i compromeses amb les persones.

Al Vallès Occidental

Al Vallès Occidental les associacions, cooperatives, fundacions, espais i d’altres entitats que subscriuen aquestes pràctiques, grans petites, antigues o recents, ens hem organitzat al voltant dels nuclis territorials de la Xarxa d’Economia Solidària.

Ens sumem a l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental teixint complicitats amb les iniciatives locals i amb les diferents administracions existents per tal de treballar junts pel foment, la promoció i l’enfortiment de l’economia social.

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental és una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i sorgida a partir de l’aliança de diversos actors públics i privats de l’economia social del territori.

Promovem el cooperativisme i l’Economia Social i Solidària

L’objectiu principal és donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives, un model d’economia transformadora que dóna resposta a la necessitat del territori, genera riquesa i ocupació estable i de qualitat.

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental forma part d’un projecte més global, la xarxa d’ateneus cooperatius, format per 14 ateneus i més de 130 entitats públiques i privades amb gran experiència que, de manera coordinada, actuen per fomentar i enfortir l’economia social i cooperativa arreu del territori. 

Són les antenes i els altaveus de l’economia social al territori, identifiquen necessitats i oportunitats del sector i ofereixen una àmplia cartera de serveis integrals per a l’aprenentatge, la reflexió col·lectiva, la cooperació i la transformació social.

Qui som

Les entitats que actualment formem part de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental són L’Eixida SCCL, La Productora SCCL, Filigrana produccions SCCL, SprintCoop SCCL, La Natural, Arqbag, El Rodal,  Ateneu Candela, Pol.len Edicions, La Sàrria i el Teler Cooperatiu.

Tots els projectes del Teler