Pol Cooperatiu: Mala Peça

En els últims temps hem vist créixer diferents pols cooperatius arreu del territori, a Sabadell el projecte va començar a La Nau, al c. Santanac, 15, on compartiem espai i projectes diverses cooperatives i entitats El Teler Cooperatiu, L’Eixida, La Productora i La Sàrria, amb l’objectiu de trobar un espai cèntric que servís no tan sols d’espai de cotreball, sinó de generació de pensament crític i de sorgiment de noves iniciatives de manera conjunta.

Un projecte d’intercooperació concebut per donar un impuls a la xarxa de cooperatives i entitats de l’Economia Social i Solidària (ESS) que conviuen a la ciutat de Sabadell i el seu entorn dins la comarca del Vallès Occidental.

Reforçar nous vincles i alhora impulsar nous projectes cooperatius, fent créixer un ecosistema d’activitat econòmica i formació i apostant per una economia local. Un espai públic econòmic d’ús col.lectiu.

El Pol Cooperatiu de Sabadell: Mala Peça,  neix amb la voluntat de sumar-se a aquesta onada de pols cooperatius aportant un caràcter propi molt vinculat a la perspectiva històrica de la ciutat i el seu entorn i és que, des d’aquesta perspectiva Sabadell i la comarca del Vallès sempre han estat punta de llança d’un cooperativisme obrerista molt vinculat al llegat industrial de la ciutat i els seus voltants, així com a les cooperatives de producció sent l’Obrera Sabadellenca (1877) el seu referent principal. És per això que des del teixit cooperatiu de la ciutat que incorpora aquests llegats, fa temps que es considera que un projecte com aquest ha de servir per resituar Sabadell i la comarca en un lloc destacat dins de la cultura cooperativa del país.

A aquesta lectura cal afegir l’anàlisi compartida per part de la xarxa local d’economia social i solidària de que Sabadell i el Vallès fa temps que es troben en un moment de creixement sostingut del cooperativisme amb l’arribada i implantació de les noves cooperatives de serveis i la consolidació de projectes d’economia social nascuts per a donar resposta a les diferents emergències socials. Tots aquests projectes s’han afegit a una estructura ja consolidada d’impuls del teixit associatiu i cooperatiu amb experiències com els itineràris del Teler Cooperatiu del qual surten varis projectes cada any o els acompanyaments a noves entitats per part de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental que esdevenen un puntal clau per a la creació de noves cooperatives al territori.

Ens pots trobar al C. Dr Puig, 14.

Qui en forma part

On som

Ens trobaràs al Carrer Santanac, 15. Obert cada dia de 9h a 17h (caps de setmana tancat)

Per qualsevol dubte, si us plau, escriu-nos a xarxa@telercooperatiu.org o segueix-nos, aquí.

Tots els projectes del Teler