Regadora Fest

El Festival La Regadora és una trobada per reconèixer i celebrar totes les alternatives que ja existeixen a la ciutat, per reivindicar i apostar per la lluita contra el canvi climàtic, la sostenibilitat i la justícia social.

La Regadora és un esdeveniment que neix per ser llavor, viver, àgora i teler. És un projecte impulsat per moltes i diverses entitats i organitzacions de la ciutat de Sabadell que des de la consciència climàtica ens fem nostre el lema “Canvia el sistema, no el clima“.

Canviem el sistema, no el clima!

És un esdeveniment, perquè la seva expressió més rellevant és una jornada que tindrà lloc al barri de la Creu Alta de Sabadell el 18 de setembre. La jornada combinarà un espai de fira per visibilitzar projectes econòmics i associatius que treballen, produeixen i distribueixen des de principis de sostenibilitat ecològica, democràcia i perspectiva de gènere, on poder comprar-hi fer-se’n sòci/a,…. Un espai de tallers i activitats culturals. Un espai de divulgació i debats d’idees i projectes….

És llavor, perquè és l’inici, és un espai que busca quedar-se i construir al llarg de la seva definició i preparació idees i propostes de ciutat, comarca i país perennes. És a dir, és tan important l’esdeveniment com el camí per preparar-lo, que ha de permetre construir sinergies entre persones, projectes i entitats cap a un nou model de ciutat.

És viver, perquè és on trobar, descobrir, contactar, amb alternatives de consum, treball, participació, i on comprar-hi els seus productes. Projectes que des de la pràctica empenyen cap a un canvi de model econòmic.

És àgora, perquè és un espai de debat i confrontació d’idees, de coneixement de projectes inspiradors. I un espai de trobada i intercanvi de pràctiques i idees entre entitats i projectes, tant en el seu procés com a l’esdeveniment.

És Teler, perquè teixeix propostes i projectes. Perquè és una activitat concreta, té un resultat palpable. Però també perquè és un espai d’impuls i enxarxament d’un teixit social i econòmic conscient i compromès en la lluita contra el canvi climàtic, la justícia social i la democràcia econòmica.

 

Diverses entitats de la ciutat ens hem anat trobant regularment per poder posar les primeres pedres de La Regadora amb l’objectiu d’activar canvis a favor d’un model de ciutat que hi respongui, teixir complicitats que reforcin el moviment i evidenciar totes les alternatives, convidant a la resta de la població. 

Un festival on compartir coneixement, posar en comú experiències, abocar referents externs, amb espais de debat i reflexió i, sens dubte, amb celebració.

Aquest projecte s’inspira en el ja consolidat Alternatiba de Baiona, podeu trobar més informació clicant aquí

Qui som

Voleu participar-hi?

Estarem molt contentes si voleu venir a alguna de les nostres trobades, participar-hi, col·laborar-hi o treballar-hi activament. Necessitem moltes mans per tirar endavant aquest projecte i fer possible un canvi de paradigma a la nostra ciutat.

Envieu-nos un correu electrònic i ens posarem en contacte el més aviat possible: festivalregadora@gmail.com

Tots els projectes del Teler