L’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA TROBA UN NOU NOU ESPAI A SABADELL

Bon dia! Com ja sabreu, i en cas negatiu us ho expliquem a continuació, ahir vam innaugurar el nou espai d’Economia Social i Solidària de Sabadell en un edifici dels mes emblemàtics de la ciutat, La Caserna.

La Caserna és un edifici que es va innaugurar per primera vegada a l’any 1913 i que va ser creat per a albergar patrulles de la Guàrdia Civil a la ciutat. Des de 1999 és de titularitat municipal i feia més més d’una dècada que aquest espai es trobava abandonat. Però des de l’any 2017, un grup autogestionat, abanderant el moviment “Volem La Caserna”  ha ocupat aquest gran espai per tal de dur a terme propostes i iniciatives veïnals.

PERQUÈ ESTAVA ABADONDAT AQUEST ESPAI ?

La caserna sabadellenca és un espai de 7.500 metres quadrats que la Guàrdia Civil va utilitzar durant anys. L’any 1998, l’exalcalde Antoni Farrés va inscriure l’edifici al Registre de la Propietat en favor de l’Ajuntament de Sabadell, permetent-ne l’ús al cos policial. En no reconèixer la decisió de Farrés, l’any 2006, l’exalcalde Manuel Bustos i l’exministre d’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, van signar un protocol en què establia la cessió de la caserna de l’Estat a la ciutat. A canvi, Sabadell havia d’abonar a Madrid 3 MEUR i un terreny de 5.000 metres quadrats.

L’aprovació de la nul·litat d’aquest conveni va tenir lloc el passat 22 de febrer de 2018 en el que les formacions que configuren el govern municipal (Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi, ERC i Guanyem Sabadell) i del grup municipal de CiU varen votar a favor. En contra hi van votar el PSC, i s’hi va abstenir Ciutadans, PP i els dos regidors no adscrits.

Però no acaba aquí, abans d’ahir,  20 de juny de 2018, el ministeri de l’Interior ha interposat un recurs contra la decisió de nul·litat, el que segueix provocant que l’espai de La Caserna sigui un espai en discussió burocràtica.

L’OCUPACIÓ VEÏNAL I EL TELER COOPERATIU 

L’espai ha romingut en mal estat durant anys, amb brossa, vidres trencats, en total abandonament i és aquesta situació la que ha provocat l’ocupació veïnal.

El 10 de juny de 2017 un grup de veïns de Sabadell van ocupar l’edifici per un dia, una forma simbòlica de demostrar la seva realitat d’abandonament, però en veure les possibilitats de l’espai, d’una forma natural s’han anat creant xarxes i s’han dut a terme diversos projectes com un club de futbol, un espai de circ o un punt de repartiment d’aliments de la PAH de Sabadell.

És per això, que des del Teler Coopeartiu hem volgut apropar-nos a aquesta iniciativa per tal de crear un espai d’Economia Social i Solidària proper amb el veïnat i el teixit de cooperatives de Sabadell i tota la comarca. Fent possible que els espais s’obrin, i que entre totes i tots, arrelem amb més força que mai els principis d’una economia democràtica, justa i sostenible, construint una ciutat responsable, que confiï en les els seus veïns i enforteixi les xarxes de comerç sostenible.

Us convidem a tots i totes a venir a visitar-nos al nou espai de La Caserna i a que presenteu les vostres propostes i iniciatives. 

Estigueu atents i atentes a les nostres xarxes perquè anirem publicant els esdeveniments i activitats d’estiu que farem a La Caserna. Us hi esperem a tots!