LA TRANSLABORAL I LA INSERCIÓ LABORAL DE LES PERSONES TRANS*

Bon dia, avui tenim una bonica i gran noticia per a compartir amb tots i totes vosaltres, i és que conjuntament amb Ca L’Enredus-Actúa Vallès (un espai que pretén sensibilitzar entorn la diversitat sexual i de gènere a Sabadell, avançant en l’eradicació de l’homofòbia i la transfòbia a nivell local i arreu del territori català), estem immersos en la creació i promoció de la TransLaboral, la primera trobada per l’ocupació i la intermediació laboral de les persones trans*, que es celebrarà a Sabadell, més concretament al Casal Pere Quart durant els dies 9 i 10 de novembre d’aquest 2018.

 

PROPÒSITS I OBJECTIUS DE LA TRANSLABORAL

Els objectius de la TransLaboral són molts, però si volguèssim resumir-ho en una sola frase, la TransLaboral vol formar un teixit entre persones trans*, empreses privades, entitats, administracions i organitzacions de l’economia social i solidària per tal d’aportar en la intermediació i la inclusió de la diversitat de gènere en el món laboral.

La TransLaboral està formada per diverses activitats i tallers, que es donaràn lloc en el mateix espai i que us expliquem amb més detall a continuació:

  • Espai d’intermediació

La TransLaboral comptarà amb un espai dedicat a la intermediació laboral entre entitats/empreses i persones trans* amb l’objectiu de facilitar l’accés al mercat de treball. Comptem amb actors importants en aquest àmbit, com és l’ABD ONG (Associació de Benestar i Desenvolupament) que presentaran algunes possibilitats de contractació i ens explicaran amb més detall els serveis d’intermediació amb els que ja treballen en el seu dia a dia.

  • Espai de formació

La TransLaboral també comptarà amb un espai de formació en economia social i cooperativisme per a persones trans*, en el que també es promou la sensibilització, la formació i el compromís entorn els drets laborals de les persones trans* entre les entitats i les empreses implicades.

Aquest espai comptarà amb la dinamització de taules i la gestió dels tallers cooperatius per part de la FCTC (La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya). La FCTC és l’organització empresarial dedicada a la creació, consolidació i promoció de les 3.000 cooperatives de treball que, dia a dia, enforteixen l’economia i la societat en base a principis democràtics.

  • Espai de polítiques i bones pràctiques

Per últim, però no menys important, trobarem un espai de co-creació de polítiques laborals i anti-discriminatòries amb les administracions locals, específicament en matèria de contractació pública i programes municipals. A més, comptarem amb la participació activa d’Aequalis, l’estudi sobre les millors pràctiques en la gestió de la diversitat LGTB a l’esmpresa i les institucions. Podrem compartir la presentació i conclusions de l’estudi Aequalis 2017.

COM POTS APORTAR EL TEU GRANET DE SORRA A LA TRANSLABORAL?

Si vols fomar part de la TransLaboral pots fer-ho!

Difon, difon i difon!
Pots seguir la TransLaboral i compartir el seu contingut. Segueix-nos a:
TWITTER: @Laboraltrans
FACEBOOK: Fan Page TransLaboral


Inscriu-te

Si ets un ens públic, una empresa o entitat o una persona particular, trobaràs els diversos formularis d’inscripció a la web oficial de la TransLaboral

PERSONES, ENTITATS I ASSOCIACIONS IMPLICADES

La TransLaboral compta amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, Barcelona Activa – Ajuntament de Barcelona, la Xarxa SAIS i la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya; així com de les entitats Colors de Ponent i Generem.

NO ET PERDIS CAP NOVETAT!

Segueix la TransLaboral a les seves xarxes socials de Twitter  i  Facebook i no et perdis cap novetat!